2D en 3D mapping en surveying

Voor het 2- en 3D mappen wordt gebruik gemaakt van fotogrammetrieFotogrammetrie maakt 3D-modellen van echte objecten, mensen, structuren of omgevingen, met behulp van (veel) foto’s. Er worden eerst data verzameld met behulp van fotoapparatuur die onder een drone is bevestigd. Vervolgens worden de verzamelde foto’s (de data), vaak vele honderden, met behulp van speciale software, verwerkt tot een map. Doordat het mogelijk is metingen in deze map te doen, kunnen de vorm van het terrein en de ligging en afmetingen van wegen, huizen en andere objecten worden bepaald met bijzonder hoge nauwkeurigheid. Voor bijvoorbeeld bouwers is deze informatie van groot belang evenals voor stedenbouwkundigen. Maar ook in de archeologie is deze efficiënte manier van het verkrijgen van meetinformatie erg belangrijk en zo zijn er nog tal van toepassingen waarbij deze wijze van datacollectie ingezet kan worden.  

Ook bij deze toepassing kan het erg belangrijk zijn RTK in te zetten. Bij de verwerking van de dataset kan extra RTK informatie worden toegevoegd om een centimeter nauwkeurige kaart te produceren. Het behoeft geen betoog dat dit voor vele klanten een belangrijk punt zal zijn om met behulp van drones bijvoorbeeld land in te meten. Ter controle kunnen er ook nog GCP’s (Ground Control Point) worden gebruikt om de nauwkeurigheid extra te waarborgen. 

De verkregen data kunnen ook omgezet worden in 3D modellen. Het maken van 3D modellen is interessant voor architecten, archeologen, tuinarchitecten, maar ook voor het vastleggen van ervoor- en erna scenario’s of belangrijke gebouwen. Het is tevens mogelijk om met behulp van een 3D printer het gemaakte model uit te printen wat ook weer tal van toepassingsmogelijkheden in zich herbergt. 

Laat u door ons informeren over wat wij voor u kunnen betekenen m.b.t. 2D en 3D mapping en surveying.

Informatie aanvraagformulier

betreft

11 + 6 =