Drone inspecties

Met behulp van een drone is het mogelijk foto’s of filmopnames te maken op plaatsen waar men niet eenvoudig- en soms zelfs helemaal niet- bij kan. De verkregen opnames kunnen door experts worden geanalyseerd en vervolgens kan er worden vastgesteld wat de toestand van het geïnspecteerde object is.

Tevens is het mogelijk om, door gebruik te maken van RTK (Real Time Kinematic, ook wel Real Time on the Fly genoemd), een hoge mate van stabiliteit en nauwkeurigheid te bereiken op plaatsen waar je bijvoorbeeld veel last hebt van interferentie waardoor de drone instabiel c.q. onbetrouwbaar wordt.

Deze werkwijze is snel en men verzamelt in relatief korte tijd veel materiaal om te analyseren. Door de juiste camera’s in te zetten hoeft men ook niet dicht bij het te inspecteren object te vliegen, hetgeen de veiligheid bevordert.

Drone ‘No Fly’ inspectie systeem

Met het door ons in eigen beheer ontwikkelde drone ‘No Fly’ inspectie systeem kunnen wij inspecties uitvoeren op moeilijk begaanbare plekken. Denk hierbij aan de binnenkant van opslag tanks waarin men niet kan vliegen i.v.m. opgeslagen voorraden.
Het drone ‘No Fly’ inspectie systeem wordt ook gebruikt voor het inspecteren van zonnepanelen in woonwijken waar het verboden is om met een drone te vliegen.

Met dit systeem is het mogelijk om foto-, video- en thermische/warmte opnames te maken. Tijdens de opnames kunt u meekijken op een monitor.
Het systeem is ontwikkeld om snelle wisselingen van camera’s te realiseren.

solar panels warmte energie lekken
no fly inspection systeem in eigen beheer ontwikkeld

Drone inspecties gebouwen en installaties

Inspecties van gebouwen en installaties met een drone heeft vele voordelen ten opzichte van manuele waarneming.

  • Het is kostenefficiënt
  • Het is veiliger
  • Het systeem is nauwkeuriger
  • Het is tijdbesparend
  • Het biedt meer mogelijkheden
  • Het registreert het voortgangsproces van de werkzaamheden
  • De gegenereerde beelden zijn bruikbaar voor eventuele schadeclaims

Met onze drones kunnen wij haarscherpe beelden genereren met bijvoorbeeld een camera met 30x optische zoom. Hierdoor blijven wij op veilige afstand van bv. electriciteitsmasten, windturbines en overige installaties.

Indien de drone is uitgerust met het RTK systeem dan is het mogelijk om een vooraf geprogrammeerde, centimeter nauwkeurige route te vliegen om opnames te maken. Deze zelfde route kan later weer worden gebruikt voor opnames om de voortgang van een project te registreren. Met behulp van specifieke software kunnen ook metingen worden gedaan, zoals oppervlakte of volume berekeningen.

spotter international Yuneec drone in de lucht voor inspectie op hoogte
drone inspecties met sterk inzoomen
no fly inspection systeem in eigen beheer ontwikkeld
gebouw inspectie met drone

Drone Inspectie installaties in de Ford fabriek.

Inspectie opnames Bio centrale Waalwijk

Opnames Fruit Verkooijen

Voor een veiliger, effectiever en efficiënter werkproces, neem nu contact met ons op.

Laat u informeren over wat de nieuwste drone technieken voor uw bedrijf kunnen betekenen, zodat wij samen met u kunnen werken aan een optimaal resultaat en een stevige kostenbesparing!

Informatie aanvraagformulier drone inspectie

betreft

4 + 6 =