Thermische inspectie

Wij voeren thermische inspecties uit aan installaties, gebouwen en woningen. Met behulp van een thermische camera maken wij warmte- onzichtbare infraroodstraling- zichtbaar.

Doordat de warmte nu zichtbaar is, kunnen wij dus ook temperatuurverschillen zichtbaar maken. Zo kunnen we dan ook zien of een object te veel warmte uitstraalt of juist te weinig. En nu kunnen we dus echt iets zeggen over de conditie van iets.

In alle gevallen is de juiste interpretatie van de warmtebeelden van doorslaggevend belang. Wij beschikken daarom ook over het certificaat Thermografie Level 1 en ook over Advanced Building Inspection. Hierdoor zijn wij prima in staat de juiste beelden te maken en deze  juist te vertalen naar een verantwoorde rapportage.

Energiescan

Infraroodscan brengt warmtelekken ‘letterlijk’ in beeld

Tijdens een energie- infraroodscan worden er warmtebeelden gemaakt van de woning/pand. Zo wordt snel bepaald of er plekken zijn in de woning waar onnodig warmte verloren gaat. Daardoor kan de eigenaar gericht aan de slag met het isoleren van de woning om warmteverlies tegen te gaan.

Weglekkende warmte uit een gebouw is slecht voor het milieu en de portemonnee. Dit is heel goed in beeld te brengen met een warmtebeeld camera eventueel in combinatie met een blowerdoor test voor een nog nauwkeuriger inzicht. Gezocht wordt naar natte, uitgezakte of geheel ontbrekende isolatie, koudebruggen (in de isolatie), bouwgebreken, kieren, naden en gaten. Het wonen, of verblijven in een slecht geïsoleerd en tochtend pand is bijzonder onplezierig, oncomfortabel en ongezond!

Flir thermische handheld camera

Niet alle beelden worden met een drone gemaakt. Om een volledige warmtescan te kunnen maken van een pand kan het ook van belang zijn de binnenkant daarin te betrekken. Hiervoor gebruiken we een handheld warmtebeeld camera. Deze camera wordt ook gebruikt wanneer een machine in een hal moet worden geïnspecteerd. Het is juist de combinatie van een handheld camera en een drone camera die voor veel toegevoegde waarde zorgt.

Warmtelekkages en tochtstromen zijn eenvoudig op te sporen met onze handheld warmtecamera.
Wilt U bezuinigen op uw energienota laat ons een warmtescan maken van uw huis of bedrijfspand.

Dit is een aandrijfas van een pomp met een warm gelopen lager.

Deze lager is eenvoudig op te sporen middels een warmtebeeldcamera, waarna de lager kan worden vervangen door een goedlopend exemplaar.

 

Met onze camera kunnen wij prima in beeld brengen waar de vloerverwarming precies in de vloer is verwerkt.
Dat kan handig zijn om te weten als er gaten geboord moeten worden voor het plaatsen van bijvoorbeeld een taatsdeur!
Maar ook kunnen wij beoordelen of alle segmenten van de vloerverwarming goed zijn ingeregeld en dus goed werken.

Onze rapportage is helder en laat aan duidelijkheid niets te wensen over. We voegen de warmtebeelden toe en leggen uit wat daarop te zien is. We maken een analyse naar aanleiding van de beelden en geven mogelijke oorzaken en verbeterpunten aan.

Laat u door ons informeren voor een energiescan van uw woning of bedrijfspand.

Vul het formulier in zodat wij samen de warmteverspilling kunnen stoppen!”

Informatie aanvraagformulier

betreft

2 + 13 =